Če se nam želite pridružiti, se vpišite v mailing listo MTB četrtka in seznanjali vas bomo o naših skupnih vragolijah.

ime:

email:

 

 

Drugi o nas

Še en ovelikovečen MTB četrtek
Članek v Razvedrilu (avgust 2006)

Članek z naslovom, "Priljubljeno postaja gorsko kolesarjenje" v prilogi Gorenjskega Glasa. Četrtkove ture so, kot lahko razberemo, seveda namenjene strogo gorskemu kolesarjenju, kar seveda pomeni, da se s številom prevoženih kilometrov ne moremo ravno pohvaliti, obratno pa seveda velja za "preplezane" višinske metre in pa število prevoženih zahtevnih poti, kjer asfalt ni ravno pogost spremljevalec.

V povprečju tako posamezna tura traja 2,5 do 3 ure, kar glede na vso "plezarijo", ki jo je pri tem potrebno opraviti, niti ni tako malo. Nemalo kdaj tako lahko slišimo posameznika, ki mu uide kakšna v stilu, "le kaj mi je tega treba", vendar pa je po navadi ves napor že ob prihodu na cilj, ki nam ponavadi postreže tudi s prekrasnim pogledom, pozabljen Letos smo tako obiskali že številne vzpetnine v okolici Kranja, pri čemer naj omenimo le Možjanco, Jošta, Mohorja, Križno goro, Lavtarski vrh, Sv. Ožbolta in Katarino, ob izven rednih četrtkih posebni turi pa je pot druščino čez vikend vodila tudi na Kofce nad Tržičem.

 

 

MTB četrtek - zanimiv tudi za medije
Članek v Kranjčanki - julij 2006

Kot že rečeno, motiva sta rekreacija in druženje, pri čemer velja izpostaviti, da znajo biti tisti deli MTB četrtkov, ki sledijo uradnemu delu (beri kolesarstvu) včasih prav tako, če ne še bolj naporni. Analiziranje posamezne ture je namreč naporno opravilo, ki je še posebej v primerih, da se posamezni udeleženci na turah pobližje srečajo z Materjo zemljo (s tlemi, če pa so bolj zagreti pa lahko tudi z drevesi, potoki,..., kar ponavadi ne predstavlja ravno najmehkejšega padca), lahko dolgotrajno in zahtevno, če pa k temu dodamo še nadomeščanje na kolesarjenju izgubljene telesne količine s hmeljevim eliksirjem, je jasno, da znajo biti MTB četrtki za udeležence zelo naporni. Boljša polovica enega od udeležencev je tako, pri čemer njeno izjavo štejemo kot povsem na mestu, enkrat pripomnila, da bi njen dragi še največ naredil za svoje zdravje, če bi se nehal ukvarjati s športom (no, tistim delom, ki sledi sami športni aktivnosti). Ampak kaj moremo, ko pa pač ne gre brez družabnega dela. Pri tem je potrebno, ne glede na to, da naj teh vrstic ne bi izkoriščali za brezplačno reklamo, vso zahvalo izreči tudi skoraj stalnemu pokrovitelju MTB četrtkov, to je Irish Pubu s Ceste Staneta Žagarja v Kranju, kjer v bistvu skoraj vsak četrtek po opravljeni naporni kolesarski turi lahko najdete veselo družbo, ki se druži pod okriljem MTB četrtka.

   

            Copyright © 2007 MTB četrtek - design & production: Defin & Dspot