Če se nam želite pridružiti, se vpišite v mailing listo MTB četrtka in seznanjali vas bomo o naših skupnih vragolijah.

ime:

email:

 

 

Reinkarnacija

Torkova srečanja.
piše: Fausto

Po makedamu se bomo tudi letos vozili ob četrtkih. Če se lahko zapeljemo po makedamu zakaj se ne bi še po asfaltu. Predlagam obuditev TORKOVIH SREČANJ izpred "stotih" let.
Mogoče res ni minilo sto let, drži pa da je minilo ravno toliko časa, da bi prijala reinkarnacija. Tisti, ki se mogoče spomnite teh srečanj boste malce razočarani, ker si jih ne zamišljam ravno takih kot so bile. Original se je dogajal samo na Savskem Velodromu..na Pisti na Laborah. Vendar to so bila Srečanja zgolj za tekmovalce...zdaj bomo malce posodbili zadevo in se organizirali tako, da bo torkovo popoldne namenjeno več ali mani le ljubiteljem vožnje s specialko...skratka rekreaciji.
Ne vem, če je v Kranju kaka večja organizirana skupinica specialkarjev. Trbojci imajo svojo in se tudi ob torkih dobivajo...verjetno je še veliko takih ampak se trenutno ne morem spomniti...aha Vosly iz Žabnice ampak šišlja se, da se bodo združili z Bambiji iz Trboj, tako da...
Večino skrbi tempo, povprečna hitrost in razdalja Torkovih Srečanj.
Nič hudega. Tisti, ki nimate števca ali pulsmetra naj vas ne skrbi. Hitrost boste lahko merili s koledarjem in ne s štoparico...ampak ne vsak torek...to pa ne...enkrat na mesec bi imeli na pisti na Laborah dirko. Pravo pravcato dirko, ki bi ob koncu leta štela za Pokal Vitranc...pardon Pokal...Pokal...ne vem še...pravo dirko na izpadanje...do zadnjega moža, do zadnjega diha...gledali ste Belmonda?
Posebno vabljene babnce na specijalkah! Ja, ženske. Ena naših prijateljic bo babnce povezala v skupino Zajebanih Bab Brez Kuhovnc...ampak to emancipacijo bodo lahko širile le ob torkih, seveda...ja!
Kasneje, ko se nas bo nabralo že kakih sedem, se bomo organizirali tako, da bomo imeli tudi, kako ugodnost. To je obljuba organizatorja in če se ne bo držal obljube bo moral dat jajca pod feltno.
Aja, razdalje...kilometri...cca. 60-70 na torek...lahko manj lahko pa tudi kak km več. Štart naj bi bil ob 17h...27 marca...takrat je že daljši dan, ne? Štart pred trgovino AHA.  Prva tura bo v moji organizaciji in sicer po Faustovem krogu...Kranj, Bobovek, Čadovlje, Trstenik, Goriče, Senično, Križe, Tržič, Pod gorami, Begunje, Podvin, Globoko, Otoče, Podbrezje, Naklo, Kranj...seveda, če se nam bo dalo in če bo večina takih, ki to ob tako zgodnjem datumu zmore. Če organizator, se pravi jaz ugotovim, da nas večina ni zmožna takega podviga ob takem datumu...potem v Križah zavijemo direkt čez Duplje in k Marinšku na pir...
Aja, po turi gre vsakdo naravnost domov, ker mi nismo taki pjančki kot na MTB Četrtek, fant tisti se zlijejo iz bufeta šele naslednji dan.
Špecialkarji nismo taki...
Če verjameš...v tri hitre polže...olimpijske igre...
Skratka...
Mogoče se celo kje ustavimo in spijemo gosti sok?
Bomo videli...
 
Na koncu: Dobroošel vsak, ki rad kolesari v družbi...in ni govejk...pardon...govedna.
P.S. Če bo deževalo ali tako vreme kot je danes...se prestavi za en teden, ja.

   

            Copyright © 2007 MTB četrtek - design & production: Defin & Dspot