Če se nam želite pridružiti, se vpišite v mailing listo MTB četrtka in seznanjali vas bomo o naših skupnih vragolijah.

ime:

email:

 

 

Ratitovec

Tokrat bomo odrinili na prvo dvo dnevno turo na Ratitovec. Planiran datum je 22 in 23.9 2007 z odhodom iz Kranja. Vodja poti je Marko Perpar (www.mtbslovenija.info).
Zagotavlja da je to ena lepših tur!

Zemljevid ture

Plan ture:
Odhod pred AHA ob 8:00 uri, Preko Bitenj, Crni Groba, Škofja Loke, Železnikov do Petrovega Brda. Predviden prihod ob 10:00 uri.
Nadaljevanje ob 11:00. Po mulatjeri na Lajnarja (prvi del bolj zahteven - strm, nadaljevanje po mulatjeri na vrh Lajnarja). Sput do koče na Soriški planini (cca 13:00 - kosilo).
Nadaljevanje ob 15:00 uri. Krajši sput proti Boh. Bistrici in nadaljevanje po gozni cesti proti Ratitovcu (Do planine Pečana malo bolj zahteven vzpon potem 20 min nošenja in nadaljevanje proti vrhu Ratitovca).
Prihod na Ratitovec predvidem ob 17:00 uri.
Zjutraj zajtrk in jutranji spust proti planini Klom, nadaljevanje z spustom proti Ledinam. Nadaljevanje na Jelovico proti Dražgoški gori in spust v Dražgoše (cca 11:00). Nadaljevanje ob 11:30. Peljemo se proti Jamniku in spust proti Mohorju, nadaljevanje po bližnjici na Mohor. Spust proti Čepuljam in kosilo v Gostilni Benedik predvideno med 13:00 in 14:00 uri.

Nasvet strokovnjaka:
Med potjo bo dovolj možnosti za hrano - Petrovo brdo, Soriška planina in Ratitovec, tko da kaj velik ne bo potrebno nesti z sabo. Vodo je možno tankati na Petrovem brdu, Soriška planina in Dražgoše.
Dobro je imeti samo kakšen flis in pa trenerko (mogoče tudi pižamo) za prespati, ker na Ratitovcu ne dobiš posteljnine.
Drugače pa mal ploščic, sendvič in velik meh (2l ali več) pa bo vse OK.

Okvirne prijave:
- Janez C.
- Marko P.
- Gregor S. ???
- Rok P.
- Jure V.
- Uroš A.
- Gašper M.
- Mato
- Miro B.
- Samo O.
- Aleš Ž.

 

   

            Copyright © 2007 MTB četrtek - design & production: Defin & Dspot