Če se nam želite pridružiti, se vpišite v mailing listo MTB četrtka in seznanjali vas bomo o naših skupnih vragolijah.

ime:

email:

 

 

1. sobotna tura

Uspešno prevožena!

   16.6.2007 - Javorniška planina

Planina Javornik 16.6.2007
Dolžina ture: okoli 50 km
Višinske razlike: okoli 1.300 metrov
Trajanje: okoli 4 ure

predlog: Žiga Trampuž
Opis poti:  Štartamo na Kokrici pred trgovino Mercator ob 9:00, gremo na Mlako mimo bloka v gozd, pridemo do smetišča tam zavijemo levo v udin boršt in pri naslednjem makedamskem odseku desno. Nato gremo proti Dupljam in nato zavijemo še enkrat desno za Žiganjo vas, pridemo vn pri skakalnicah v Sebenjah.Potem gremo po asvaltu skozi Tržič in zavijemo desno proti Lomu.Ko pridemo na konec asvalta zavijemo levo proti planini Javornik (je smerokaz). Potem se vzpenjamo in pridemo do koče pri Zdravcu (tko se menda reče tam).Od koče se spustimo nekaj metrov nižje in nadaljujemo po makedamski poti. Ko pridemo na travnik zavijemo desno ( za 180, je smerokaz) nato sledi še zadnji klanec do planine Javornik. Potem gremo od smučišča (naravno smučišče) desno in začnemo spust. Po nekaj 100 metrih sledi odsek, tu zavijemo desno in nadaljujemo spust do Doma pod Storžičem. Potem naprej v Tržič in do gostišča Smuk, kjer je zaključna fešta s prijatelji MTB četrtka.

• zemljevid ture
• profil ture

Zakljužna fešta: Ob 13:00 uri imamo rezerviran piknik prostor v gostišču Smuk (pod kozolcem ob ribniku), kjer bodo poskrbeli tudi za hrano in pijačo. Hrana na odraslo osebo bo 9 Eur, na pijačo pa nam priznajo 20% popust.
Predviden prihod kolesarjev je med 13:30 in 14:00 uro.

Zaradi lažje organizacije prosim za okvirno prijavo na jure@defin.si. Spisek že prijavljenih je na strani "okvirne prijave". V primeru dežja pa vse skupaj odpade.


 

   

            Copyright © 2007 MTB četrtek - design & production: Defin & Dspot