Če se nam želite pridružiti, se vpišite v mailing listo MTB četrtka in seznanjali vas bomo o naših skupnih vragolijah.

ime:

email:

 

 

Arhiv 2007

20.9.2007 - Čez Besnico protiMohorju (cca 1.45)
Dobimo ob 17:00 pred Aha in jo odrajžamo proti 2. poti na Mohor. Potem pa čez grebene na Rdečo pot in še v Kranj. Fig gasi žejo!

13.9.2007 - Čez Bitnje na Planico (cca 1.45)
Dobimo ob 17:30 pred Aha (naslednji teden prestavimo na 17.00) in jo odrinemo na Rdečo pot proti Čepuljam. Močnejši na zadnjem razcepu "Rdeče poti" levo ostali pa po klasiki. Ko pridemo do asfalta se počakamo in skupaj odrinemo proti Planici. Pri spomeniku levo na desni spust peoti Bitnjam. Še Stražišče in Kranj.
Fig nas čaka s pivom!

12.7.2007 - po grebenih do Krope (cca 2.15)
Dobimo se ob 17:30 pri AHA in startamo v smeri Besnice in potem proti Nemiljam. Na kriziscu proti njivicam zavijemo desno in se po dokaj strmem makadamu pripeljemo do vasi Njivice. Pot nadaljujemo do konca vasi, kjer nas ceste pelje gozdna pot na levo. Takoj po vstopu v gozd se pot razcepi in se moramo drzati desne, strme poti, kjer bodo dobri zvozili, malo slabsi pa bomo kolesa vlekli, nesli na ramah, preklinjali klanec. Dokaj kmalu se pot zravna do te mere, da jo lahko prevozi povprecen MTBjevec in ostane taka vse do Jamnika, kjer pridemo iz gozda pod cerkvico in koncamo vzpon v vasi Jamnik. Po asfaltu nadaljujemo mimo odcepa za Sv. Primoza vse do lovske koce. Na ostrem ovinku zavijemo naravnost v gozd in po lepo ukrivljeni drci prakticno brez kamenja po grebenu pripeljemo nad Kropo in nadaljujemo po singelci do vasi Brezovica, kjer koncamo spust. Po asfaltu do Ovsis, desno proti zeleznici in Savi, kjer po koncu ceste nadaljujemo ob zelezniski progi do slapu Sum oz.
zelezniske postaje Besnica. S te tocke se po pes poti vzpnemo do Nove vasi, kjer se cez Besnico vrnemo v Kranj.
Turo je predlagal Gašper.

5.7.2007 - Bitnje - Križna Gora (cca:2.15h)
Dobimo se ob 17.30 pri trgovini koles in kolesarske opreme AHA, pri bivšem Tekstilindusu, od kod jo točno brcnemo mimo Piramide na "Rdečo pot". Na Čepuljah se počakamo (če je kakšen premočen, gre lahko 2x)in skupaj pot nadaljujemo proti Planici, kjer zavijemo desno na severno stran pobočja vse do kmetije. Potem pa levo na makedam in gozdno pot proti Križni Gori.
V gotilni pri Boštjanu se na hitro osvežimo s p...m in obrnemo po isti poti nazaj (ja spet v klanec) proti Planici od koder nas čaka spust v Stražišče.
Fig čaka s pijačo! P.S. Bomo fejst usrani!

28.6.2007 - z Besnice na Jošta (cca 1.45h)
Dobimo se ob 17.30 pred AHA in jo odkolesarimo v Besnico na znano makedamsko "avtocesto", ki nas pripelje do sedla Jošta. Če gozdne poti ne bodo preč razmočene nadaljujemo vzpon po peš poti na zahodnem pobočju, drugače pa asfalt. O smeri spusta se bomo dogovorili na Joštu. FIG, nas čaka!

21.6.2007 - Udinboršt (cca. 2.00h)
Štart pred Gibi gib ob 17.30. Za štadionom na Kokrico, kjer za gostilno Dežman zavijemo v gozd in po gozdnih poteh vozimo po zahodni (levi) strani Udinboršta, v glavnem po gozdnih poteh, mimo Nakla, Cegelnice, Strahinja, Dupelj, Žigane vasi. V civilizacijo spet pridemo v Križah, kjer obrnemo in okusimo malo asvalta, v obratni smeri, torej proti jugu. Po kratkem vzponu smo ponovno v gozdu, kjer uberemo smer proti Krivi jelki, kjer zavijemo iz cestne gozdne poti desno na singlco. Ven pridemo v Želinu, kjer se lahko najbolj vroči ohladijo v malem jezeru sredi gozda. Še nakaj vzponov/spustov, korenin in spet smo pri Dežmanu. Naprej je pa že znana zgodba.

16.6.2007 "1 sobotna - Javorniška planina" (cca. 4.00h)
Štartamo na Kokrici pred trgovino Mercator ob 9:00, gremo na Mlako mimo bloka v gozd, pridemo do smetišča tam zavijemo levo v udin boršt in pri naslednjem makedamskem odseku desno. Nato gremo proti Dupljam in nato zavijemo še enkrat desno za Žiganjo vas, pridemo vn pri skakalnicah v Sebenjah.Potem gremo po asvaltu skozi Tržič in zavijemo desno proti Lomu.Ko pridemo na konec asvalta zavijemo levo proti planini Javornik (je smerokaz). Potem se vzpenjamo in pridemo do koče pri Zdravcu (tko se menda reče tam).Od koče se spustimo nekaj metrov nižje in nadaljujemo po makedamski poti. Ko pridemo na travnik zavijemo desno ( za 180, je smerokaz) nato sledi še zadnji klanec do planine Javornik. Potem gremo od smučišča (naravno smučišče) desno in začnemo spust. Po nekaj 100 metrih sledi odsek, tu zavijemo desno in nadaljujemo spust do Doma pod Storžičem. Potem naprej v Tržič in do gostišča Smuk, kjer je zaključna fešta s prijatelji MTB četrtka.
• Foto album by Aleš K. (pdf)
• Video predstavitev
• več informacij o turi

14.6.2007 "Magic Mohor" (cca 2:30)
Dobimo ob 17:00 pred Aha in jo odrinemo na Rdečo pot proti Čepuljam. Močnejši na zadnjem razcepu "Rdeče poti" levo ostali pa po klasiki. Na Čepuljah se počakamo in jo skupaj odrinemo na Mohorja. Spust pa je po kolovozih do Nove vasi. Velja za enega najlepših spustov z Mohorja. Še v Kranj, kjer nas Fig čaka s pijačo.
• Karta in opis (pdf)

7.6.2007 - na Sv. Jakoba (cca 2.45h)
Zbor ob 17.00 pri igrišču GIBI-GIB. Odrinemo jo proti Preddvoru, seveda po makedamih in stranskih poteh, nato pa nas čaka kar dolg in strm vzpon na vrh Jakoba. Spust je lep in dolg, več pa bo povedal ZUI na vrhu kako in kaj. Še mimo Brda v Kranj, kjer nas čaka DR. FIG. Vabljeni pa smo tudi na letni bazen na enega Paulajneja. Spotoma.

31.5.2007 - na Sv. Lovrenca (cca 2.30h)
Dobimo se ob 17.00 uri na Kranjskem štadionu pri otroškem igrišču GiBi GIB. Odrinemo jo proti Bašlju na Sv. Lovrenc, mimo doma in cerkve spust proti Trsteniku.
Spust je lep in dolg, malo po singlci malo po gozdarski poti. Še mimo Brda v Kranj, kjer nas čaka DR. FIG.
• GPS track

24.5.2007 - Šenturška gora (cca 2.30h)
Tokrat bomo odrinili ob 17.00 uri izpred otroškega igrišča GIBI-GIB na štadionu v Kranju in jo brcnemo na BRDSKI krog v kontra smeri urinega kazalca. Zapustimo ga v najbližji točki Preddvora proti vznožju Možjance, katero osvojimo po gozdni poti. Nadaljujemo po pobočju hribovja proti cerkvici na bližnjem desnem hribu. Čaka nas lep in dolg spust. Še v Kranj, kjer nas čakajo v Figu.

17.5.2006 - z Besnice na Križno goro (cca 2.15h)
Dobimo se ob 17.00 pred AHA in jo mahnemo v Besnico na znano "avtocesto" proti sedlu Jošta. Potem pa čez grebene na Čepulje in Planico kjer zavijemo na Lavtarski vrh in Križno goro. Pri Boštjanu se ohladimo, nazaj pa po isti poti do Planice, kjer nas čaka spust proti Bitnjam. Desna varianta. Še do Stražišča po stranskih poteh in čez Delavski most k Figu na brezplačno pivo.

10.5.2007 Z Bitenj čez Čepulje v Pevno (cca 2:15)
Dobimo ob 17:00 pred Aha in jo odrinemo na Rdečo pot proti Čepuljam. Močnejši na zadnjem razcepu "Rdeče poti" levo ostali pa po klasiki. Ko pridemo do asfalta se počakamo in skupaj odrinemo proti Planici. Skozi vas naravnost na strm in na začetku makedamski spust, ki preide v singlco. Iz gozda pademo v Pevnem od koder nadaljujemo proti Bitnjam, Stražišču in Kranju.
Fig nas čaka s pivom!

26.4.2006 - z Besnice na Križno goro (cca 2.15h)
Dobimo se ob 17.00 pred AHA, kjer nas čaka tudi sponorski "GETORADE" in jo brcnemo v Besnico na znano "avtocesto" proti sedlu Jošta. Potem pa čez grebene na Čepulje in Planico kjer zavijemo na Lavtarski vrh in Križno goro. Pri Boštjanu se ohladimo, nazaj pa po isti poti do Planice, kjer nas čaka spust proti Bitnjam. Desna varianta. Še do Stražišča po stranskih poteh in čez Delavski most k Figu na brezplačno pivo.

19.4.2007 - čez Bitnje proti Mohorja (cca 2.15h)
Dobimo se ob 17:00 pred trgovino in servisom koles AHA d.o.o. Ob 17:05 je odhod po klancu mimo Piramide v Stražičše in Bitje, kjer pri nogometnem igrišču zavijemo desno proti Čepuljam. Čaka nas lepa in sprva dokaj položna makedamska pot, ki proti Čepuljam postaja strm in rdeč kolovoz. Pot je znana, kot "rdeča pot". Na Čepuljah pri gostilni se počakamo in jo vsi skupaj mahnemo v smeri Mohorja vse do odcepa na znani spust proti Gozdarski koči v Besnici. Brezplačno pivo in mize nas čakajo v Kavki.

12.4.2007 - Možjanca (cca 2.00h)
Tokrat bomo odrinili ob 17.00 uri izpred otroškega igrišča GIBI-GIB na štadionu v Kranju in jo brcnemo na BRDSKI krog v kontra smeri urinega kazalca. Zapustimo ga v najbližji točki Preddvora proti vznožju Možjance, katero osvojimo po gozdni poti. Nadaljujemo po pobočju hribovja proti cerkvici na bližnjem desnem hribu. Malo pred cerkvijo pa zavijemo desno na lep gozdni spust proti Praprotni polici od koder čez gozd v Srednjo Vas in Kranj, kjer nas čakajo v Figu.

5.4.2007 Z Besnice v Pevno (cca 2:15)
Vreme se nam zelo lepo prilagaja!
Dobimo ob 17:00 pred Aha in jo odrinemo na Besniško avtocesto proti sedlu Jošta. Desno na grebene do Čepulj in proti Planici. Skozi vas naravnost na strm in na začetku makedamski spust, ki preide v singlco. Iz gozda pademo v Pevnem od koder nadaljujemo proti Bitnjam, Stražišču in Kranju.
Fig nas čaka s pivom!

Oglejte si še:

   

            Copyright © 2007 MTB četrtek - design & production: Defin & Dspot